Bril verzekering

Aanvullend pakket

De bril verzekering valt binnen een aanvullend pakket waarmee je je voor verschillende soorten zorg verzekert.

De premie voor een aanvullend pakket is bijna altijd hoger dan het bedrag dat je vergoed krijgt voor het aanschaffen van een bril. Als u de aanvullende verzekering alleen kiest voor het vergoeden van de bril en dan geen gebruik maakt van de andere zorgdekking, dan wordt dit afgeraden. Het is dan slimmer om te sparen voor uw bril.

Wat wordt vergoed?

Heb je een aanvullende verzekering, dan kan de vergoeding oplopen afhankelijk van het aanvullend pakket.

Bij de laagste vergoeding kun je iedere drie jaar maximaal €50 terugkrijgen, bij de hoogste vergoeding kun je iedere twee jaar maximaal €750 terugkrijgen van de verzekering. Let op dat sommige zorgverzekeraars een maximaal bedrag uitkeren gedurende een bepaalde periode en andere eenmalig een maximaal bedrag. Je krijgt in dit geval maar één rekening vergoed, ook al is deze lager dan het maximale vergoedingsbedrag.

Schade en diefstal

Je kunt een bril niet direct bij je zorgverzekering tegen diefstal of schade verzekeren

Als je aanvullend verzekerd bent kun je de vergoeding wel gebruiken om de reparatiekosten te dekken. Brilspeciaalzaken bieden bij de aanschaf van een bril ook vaak een verzekering tegen diefstal en schade. Het kan gebeuren dat je bril beschadigd raakt door iemand anders. Je bent dan niet zelf aansprakelijk en je kunt de kosten op de ander verhalen wanneer diegene een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Is het wel je eigen schuld? Je kunt de schade dan proberen te verhalen op je inboedelverzekering.

Bereken nu hoeveel u kunt besparen. Dus vergelijk nu!