Eerste hulp

Ga tijdens kantooruren naar de huisarts

Hebt u binnen kantooruren direct zorg nodig?

Neem dan altijd eerst contact op met de huisarts. De arts beoordeelt dan of u langs moet komen, naar de spoedeisende hulp moet gaan of een ambulance nodig hebt. Als het om een levensbedreigende situatie gaat. Bel dan gelijk 112, u hoeft dan geen doorverwijzing te hebben van de huisarts.

Spoedeisende hulp

Alleen na doorverwijzing

U gaat pas naar de spoedeisende hulp als u bent doorverwezen door een arts. Het is niet de bedoeling dat u hier op eigen houtje naartoe gaat. Hebt u geen doorverwijzing? Dan moet u langer wachten of wordt u alsnog naar de huisarts gestuurd. Met een doorverwijzing van de huisarts of huisartsenpost bent u dus veel sneller aan de beurt. Hebt u niet zomaar een enkel verzwikt, maar gaat het om een levensbedreigende situatie? Bel dan direct 112. U hoeft dan niet eerst contact op te nemen met de huisartsenpost.

Wat kost het?

Kosten voor zowel de huisarts als de huisartsenpost worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering

Ook de kosten van de spoedeisende hulp vallen binnen de basisverzekering. Zodra je een bezoekje aan het ziekenhuis brengt, moet je altijd eerst je eigen risico betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van het eigen risico dat je nog hebt openstaan. Het ziekenhuisbezoek wordt niet vergoed als je naar de spoedeisende hulp gaat terwijl de zorg niet spoedeisend is.

Bereken nu hoeveel u kunt besparen. Dus vergelijk nu!