Tandarts verzekering

Tandheelkunde

Vanaf 18 jaar krijg je tandheelkundige zorg niet vergoed vanuit je basisverzekering

Voor een aantal bijzondere aandoeningen krijg je wel vanuit de basisverzekering een vergoeding. Bijvoorbeeld als je een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, het gebit of de kaak hebt. Wil je tandarts controles verzekeren, dan kun je kiezen uit zeer veel verschillende aanvullende tandartsverzekeringen. Sommige zorgverzekeraars bieden aparte tandverzekeringen, andere bieden (ook) dekking voor tandartskosten via hun aanvullende verzekeringen.

Krijg ik tandartskosten vergoed?

De basisverzekering vergoedt veel verschillende tandheelkundige behandelingen

Daarbij wordt onderscheid gemaakt naar mondzorg voor verzekerden tot 18 jaar en voor verzekerden vanaf 18 jaar. Verder zijn bepaalde tandheelkundige behandelingen beschikbaar voor alle verzekerden, ongeacht de leeftijd.

Heb je een tandartsverzekering nodig?

Hallo dit is een leuk stukje tekst om later wat leuks in te zetten voor zorgverzekeringen.

Veel mensen hebben helemaal geen aanvullende tandartsverzekering nodig. Heb je een gezond gebit? Dan betaal je met een tandartsverzekering meestal meer premie dan je vergoed krijgt. Met dit stappenplan kun je voor jezelf de keuze maken of een tandartsverzekering wel of niet nodig is in jouw situatie. Ga je trouw naar de tandarts voor controle en heb je zelden extra behandelingen nodig gehad? Dan loont het meestal niet om een tandartsverzekering af te sluiten.

Voor iedereen is het slim om je tandarts te vragen welke behandelingen je in de komende 1 à 2 jaar kunt verwachten. Vraag je tandarts om een offerte te maken van de behandelingen die eraan gaan komen. Of je kunt zelf een berekening maken door de tarieven van de verschillende behandelcodes bij elkaar op te tellen. Voor de tandartsbehandelingen gelden maximale tarieven.

Bereken nu hoeveel u kunt besparen. Dus vergelijk nu!