Zorgverzekering informatie

Aanvullende Zorgverzekering Vergelijken


De meeste mensen hebben een basisverzekering, een verzekering waarbij je niet 100% volledig gedekt bent op je medische kosten. Zo ben je bijvoorbeeld niet meteen verzekerd voor de tandarts, kraamzorg, fysiotherapie of andere kosten. Indien je behoefte hebt aan meer medische zorg zoals tandarts zorg? Dan is het nemen van een aanvullende zorgverzekering zeker een aanrader. Anders worden de behandelingen erg duur. Elke burger in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Zelf heb je de volledige vrijheid om je aan te sluiten bij elke erkende zorgverzekeraar in Nederland naar jouw keuze. Enkele grote verzekeraars waar de meeste mensen zijn aangesloten zijn OHRA, FBTO en Menzis.

Tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is een verzekering voor je tanden

Het gaat namelijk niet alleen om uw gebid mooi en schoon te houden, maar ook om gaatjes te voorkomen.
Door 2 keer per jaar naar de tandarts te gaan wordt uw mond ook gecontroleerd op eventuele ontstekingen, een ontsteking kan u namelijk een tand of kies kosten. En de kosten kunnen al snel oplopen tot € 2000.

Fysiotherapie

Behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen.

De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van bewegen. De fysiotherapeut behandelt individuele of groepen patiënten en gaat resultaatgericht aan het werk, met de bedoeling om u zo snel en zo goed mogelijk weer op de been te helpen.

Brilverzekering

Brilverzekering is een verzekering voor uw bril.

Als u hem laat vallen en deze gaat kapot of er zijn andere mankementen met uw bril kunt deze omruilen voor vervangend model.

Kraamzorg

De kraamzorg is de zorg tijdens de eerste acht dagen na de bevalling

De kraamverzorgende is dan uw steun en toeverlaat. En tevens kan er nog een extra kraam verzorg verleend als u liever een langere kraamzorg wilt.

52

Zorgverzekeraars

5.5

miljoen mensen hebben een zorgverzekering

8.2

Gemiddelde cijfer van alle zorgverzekeringen bij elkaar

1.4

miljoen mensen stappen per jaar over naar een nieuwe zorgverzekeraar

Betaalbare zorg

Concurrentie tussen verzekeraars moet leiden tot goede én betaalbare zorg. Met een betaalbare premie voor verzekerden. Verzekeraars onderhandelen met zorgverleners over de prijs van geleverde zorg. Op die manier wordt de zorg ook betaalbaarder. Wel moeten verzekeraars zorg vergoeden als een verzekerde daar recht op heeft. Dat staat in de Zorgverzekeringswet.

Zorg voor iedereen

Het Nederlandse zorgstelsel garandeert goede en toegankelijke zorg voor iedereen. Zorgverzekeraars moeten iedereen als verzekerde accepteren voor het basispakket. Leeftijd of gezondheid mogen hierbij geen rol spelen. Iedereen betaalt mee aan de zorgverzekering. Gezonde jongeren betalen bijvoorbeeld mee aan medisch-specialistische zorg die ouderen vaak nodig hebben. En ouderen betalen mee aan de kraamzorg die voor jonge moeders belangrijk is.

Onze partners