Dit zijn de manieren om je gehoor te beschermen

Dat je dit artikel niet lezen, is alleen maar een goed teken. Ook al heb je zelf last heeft van het is niet altijd een kwestie van niet willen delen maar soms kan het ook een kwestie van zelf niet weet te zijn en dat moment het overgeeft aan iemand anders zijn. Mits er de juiste communicatie is natuurlijk. En voor goede communicatie is een goed gehoor nodig. We weten allemaal hoe fijn het is om met de hele harde muziek lekker in het donker te staan dan kom je even kijken en muziekjes door met de kapstok in de rug en elkaar

Voorkomen is beter dan genezen

Bescherming van gehoor zou net zoveel aandacht moeten krijgen als de beveiliging van je pinpas of het geheim houden van je pincode. Het besparen op je gezondheid is dan ook een kwalijke zaak. Helaas zijn mensen meer bezig met hun telefoon beschermen dan hun gehoor beschermen, waardoor veel mensen zich op jonge leeftijd al moeten melden bij de huisarts met gehoorklachten. Het probleem van deze klachten, is dat het vaak ook niet in een keer opduikt, maar stapje voor stapje zich blijft ontwikkelen tot het een groot probleem is.en je dan meteen behandeling nodig hebt.

Behandelingen en opties

Gehoor beschermen is de beste behandeling die er is, want er gaat niks boven voorkomen. Het is niet voor niets dat het spreekwoord ook luidt: voorkomen is beter dan genezen. Echter, als dat niet is gebeurd of niet mogelijk was, zijn er nog wel mogelijkheden voor het herstellen van de gehoorschade. Bescherming van gehoor blijft er een onderdeel van, ondanks een gehoorapparaat of behandeling.Dit onderstreept maar weer eens hoe belangrijk het beschermen van het gehoor is, zeker onder jongeren. Oordopjes en beperking van de blootstelling zijn hierin de beste wapens die je hebt tegen gehoorschade.

 

Tags: No tags

Comments are closed.