Hoe kan ik gehoorschade voorkomen?

Schade aan gehoor voorkomen is een van de kwesties die worden onderschat door jongeren. Zij zijn er namelijk niet bezig met het feit dat hun gehoor ook beschermd dient te worden. Dit komt omdat er te weinig bewustzijn heerst onder de jongeren over wat voor gevolgen dit kan hebben, zeker op de langere termijn. Het gaat namelijk vaak om kleine stappen die gezet kunnen worden waardoor het gehoor een stuk beter beschermd is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oordoppen of het verlagen van de muziek met een aantal decibel zonder dat het vervelend wordt. Vandaar dat het belangrijk is om jongeren te attenderen op de mogelijke gevolgen hiervan zoals verlies van perceptief gehoorverlies. 

Adviezen

Er zijn een aantal adviezen die voor alle jongeren gelden, maar ook voor ouderen. Denk hierbij aan het hele simpele maar zeer effectieve beperken van de tijd waarin je blootgesteld wordt aan de harde muziek. Dit hoeft niet per se om muziek te gaan maken bijvoorbeeld ook om harde apparaat te gaan. Wil je een schade aan gehoor voorkomen dan is dit eerste sta, want perceptief verlies van gehoor ligt op de loer.

Behandeling

Schade aan gehoor voorkomen is zoals gezegd erg belangrijk. Perceptief verlies van gehoord is namelijk een van de zaken die onopvallend erin sluipt er waarbij beetje bij beetje steeds meer last krijgt van de klachten dat je op een dag merk dat je bijna niks hoort. Daarom is het ook goed om om de zoveel tijd op bezoek te gaan bij de audicien welke je gehoor kan testen. 

Perceptief verlies van gehoor is in veel gevallen wel te behandelen, echter geniet dit niet de voorkeur. Voorkeur gaat uit naar het voorkomen van deze klachten. Daarnaast is het ook zo dat er niet met 100% zekerheid van tevoren gezegd kan worden of iedereen met de type gehoorverlies  genezen kan worden met een operatie, zoals bij veel mensen gebeurd. Schade aan gehoor voorkomen blijft in ieder geval de beste oplossing.

Tags: No tags

Comments are closed.