Gehoorschade voorkomen? Lees hier hoe je dat doet

Gehoorschade is een onderschat probleem onder de jongeren. Veel jongeren zijn zich niet bewust van de risico’s van gehoorschade. Het is natuurlijk normaal naar feestjes te gaan en dan naar muziek te luisteren, maar hier wordt geen limiet in gehouden. ze doen het namelijk eindeloos en het probleem met gehoorschade is dat dit niet meteen opvalt. Meestal komt het pas aan het licht op het moment dat het al jaren speelt. Terwijl er heel veel mensen zijn die er wel last van hebben. Het voorkomen van gehoorschade is daarom een prioriteit die ondergewaardeerd wordt. Het is echter heel makkelijk om hier op in te spelen en dit te voorkomen, er is niet veel voor nodig. Je hoeft er zelfs geen feestje voor op te geven. Vaak ontstaan gehoorklachten ook door ouderdom.

Waar begin je mee

Waar je mee moet beginnen is kijken voor jezelf waar je het meest wordt blootgesteld aan langdurig hard geluid. Over het algemeen zal dit zijn in een club of kroeg, maar voor sommige mensen is dit ook op werk zo. Denk bijvoorbeeld aan machines. Om je gehoor te beschermen in deze situaties, kun je makkelijk oortjes aanschaffen speciale voor zijn bedoeld. Voor festivals en dergelijke heb je ook speciale oortjes tegen gehoorschade, deze hebben zij zelfs opvallend en comfortabel ontworpen speciaal hiervoor. Een tweede advies is wil je schade aan gehoor voorkomen en vind je het voorkomen van gehoorschade belangrijk, beperk dan vooral de duur waarin je wordt blootgesteld aan het geluid. Dit doe je door steeds wat korter in die ruimte te verblijven. 

Behandeling 

Het voorkomen van gehoorschade is natuurlijk de prioriteit, maar het kan voorkomen dat dit toch niet is gelukt. Of dat je er later achter bent gekomen alvorens je je bewust was van de risico’s. In dat geval hoef je jezelf niet afvragen kon ik schade aan gehoor voorkomen? Dat komt immers bijna altijd wel het geval zijn. Echter in sommige gevallen kan het zijn dat er genetische oorzaken zijn of een andere situatie waardoor het kan zijn voorgekomen. Vandaar dat het ook aan te raden is om reguliere check ups te doen bij de dokter.¬†

Tags: No tags

Comments are closed.