Lekkere witte wijnen van rond de 10 Euro

Als je op zoek bent naar een lekkere witte wijn die niet te duur is, dan zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Hieronder vind je een aantal witte wijnen rond de 10 euro die zeker de moeite waard zijn om te proberen.

Rueda: een frisse en fruitige keuze

Rueda is een Spaanse witte wijn die wordt gemaakt van de Verdejo-druif. Deze druif geeft de wijn een frisse en fruitige smaak met tonen van citrus en groene appel. Rueda is een goede keuze als je op zoek bent naar een lichte en verfrissende witte wijn die goed past bij een lichte maaltijd of een zomerse barbecue.

Rioja: een Spaanse klassieker

Rioja is een andere Spaanse witte wijn die gemaakt wordt van de Viura-druif. Deze druif geeft de wijn een volle en rijke smaak met tonen van perzik, abrikoos en honing. Rioja is een goede keuze als je op zoek bent naar een witte wijn die goed past bij een stevige maaltijd, zoals gegrilde kip of vis.

Chardonnay: een bekende witte wijn

Chardonnay is een bekende witte wijn die in verschillende landen wordt gemaakt. De smaak kan variƫren afhankelijk van waar de wijn vandaan komt, maar over het algemeen heeft Chardonnay een volle en boterachtige smaak met tonen van vanille en eikenhout. Chardonnay is een goede keuze als je op zoek bent naar een witte wijn die goed past bij een romige pasta of gegrilde zalm.

Cotes du Rhone: een Franse verassing

Cotes du Rhone is een Franse witte wijn die gemaakt wordt van een mix van verschillende druivensoorten. Deze wijn heeft een fruitige smaak met tonen van perzik, peer en citrus. Cotes du Rhone is een goede keuze als je op zoek bent naar een witte wijn die goed past bij een lichte maaltijd, zoals een salade of quiche.

Bordeaux: een klassieke Franse wijn

Bordeaux is een andere Franse witte wijn die gemaakt wordt van de Sauvignon Blanc-druif. Deze wijn heeft een frisse en fruitige smaak met tonen van groene appel, limoen en gras. Bordeaux is een goede keuze als je op zoek bent naar een witte wijn die goed past bij een visgerecht of een salade.

Sauvignon Blanc: een populaire keuze

Sauvignon Blanc is een populaire witte wijn die in verschillende landen wordt gemaakt. De smaak kan variƫren afhankelijk van waar de wijn vandaan komt, maar over het algemeen heeft Sauvignon Blanc een frisse en fruitige smaak met tonen van citrus en groene appel. Sauvignon Blanc is een goede keuze als je op zoek bent naar een witte wijn die goed past bij een lichte maaltijd of een zomerse barbecue.

Wijn kopen?

Er zijn genoeg lekkere witte wijnen rond de 10 euro om uit te kiezen. Op de website van Valkwijn vind je een uitgebreide keuze aan heerlijke wijnen.

Tags: No tags

Comments are closed.