Veilige ingrediënten voor zonnebrandcrème

Afgezien van benzeenverontreinigingen is zonnebrandcrème nog steeds veilig en aanbevolen voor dagelijks gebruik. De sleutel tot een echt effectieve zonnebrand creme is om de 2 uur aan te brengen, of mogelijk meer als je aan het zwemmen bent. Er zijn tal van veilige en effectieve minerale formules beschikbaar om uw gezicht en lichaam te beschermen tegen beschadiging door de zon en de veel voorkomende tekenen van veroudering. Voor meer informatie over veilige ingrediënten voor de huid kan je lezen op beauty magazine Esthé.

Natuurlijke zonneschermen

Voordat we beginnen, hebben wij wat achtergrondinformatie over deze natuurlijke zonneschermen. De term “niet-genanotiseerd” verwijst naar de deeltjesgrootte van het mineraal, wat betekent dat ze groter zijn dan 100 nanometer. Dit is niet alleen belangrijk voor onze huid, maar ook voor het leven in zee. Deeltjes groter dan 30 nanometer kunnen niet door de huid worden opgenomen. Niet-nano-zonnebrandmiddelen rusten op het huidoppervlak in plaats van in de poriën of follikel openingen en uiteindelijk in de bloedbaan te sijpelen. Maak je geen zorgen, dit betekent niet dat het dikke, pasteuze strepen op je huid achterlaat; de formules van vandaag sluiten naadloos aan op je huid!

Ook al “zinken” deze deeltjes niet in de huid, als we een duik in het water nemen, is de kans groter dat deze grotere deeltjes zinken en deel gaan uitmaken van het sediment van de oceaan, in plaats van op te lossen en het zeeleven te schaden. Aan de verpakking van een artikel kun je niet zien of het product echt niet-genanotiseerd is. Als je deze term echter in de beschrijving van het artikel of op de ingrediëntenlijst ziet staan, is dat een goed teken!  Voor meer info over stijl lees kan je verder lezen op ysbreker.nl. Daar kan je je huidverzorging en modestijl op elkaar laten aansluiten.

Niet-geanodiseerd zinkoxide:

Zinkoxide is een veelgebruikt ingrediënt in minerale zonnefilters. Zink heeft ook geweldige ontstekingsremmende eigenschappen om de huid stevig en onberispelijk te houden! In tegenstelling tot chemische zonnebrandmiddelen die door de huid worden opgenomen, zit zinkoxide bovenop de huid en beschermt het je door de zonnestralen te verspreiden, te absorberen en af ​​te buigen. Het wordt beschouwd als een breedspectrum zonwering omdat het je kan beschermen tegen UVA-, UVB- en zelfs UVC-stralen.

Niet-genanotiseerd titaandioxide:

Titaandioxide is een ander veelgebruikt ingrediënt dat wordt gebruikt in minerale zonnebrandmiddelen. Hoewel het goed beschermt tegen UVB-stralen, beschermt het niet zo goed tegen UVA als zinkoxide. Titaniumdioxide is echter zachter voor de huid en een veel voorkomende keuze voor mensen met een gevoelige huid. Net zoals hierboven beschreven, helpen niet-genanotiseerde zonnefilters met titaniumdioxide ervoor te zorgen dat de oceaan en jouw lichaam veiliger zijn.

Tags: No tags

Comments are closed.