Drie methodes om je verzekering mee te vergelijken

Een van de meest belangrijke dingen om te hebben als Nederlanders, is een goede verzekering. Het leven kan immers genadeloos zijn, waardoor je altijd een partij wil hebben die jouw pech kan dekken. Dit geldt niet alleen voor aspecten als jouw gezondheid, maar ook indien jouw spullen worden gestolen of wanneer er iets misgaat tijdens jouw wereldreis. 

Hoewel een goede verzekering overduidelijk zijn waarde heeft, kan het soms knap lastig zijn om de beste verzekering te vinden. Daarom geven we je in deze blog drie methodes om de beste verzekering te vinden door alle verzekeringen met elkaar te vergelijken.

 

Let op de inhoud van de verzekeringen

Onze eerste tip is om op de inhoud van de verzekeringen te letten. Met inhoud bedoelen we welke situaties er allemaal gedekt worden door de verzekeringen. Sommige verzekeringen dekken immers meer situaties vergeleken met anderen. Daardoor kunnen deze over het algemeen als minder goed worden beschouwd. Probeer daarom in te schatten hoe uitgebreid je gedekt wil zijn en streep verzekeringen weg die hier niet aan voldoen. Zo houd je alleen verzekeringen over die het beste met je voor hebben.

 

Vergeet niet de kosten

Een tweede methode om een verzekering mee te vergelijken, is op het vlak van kosten. Je betaalt immers elke maand een bepaald bedrag voor een verzekering, waardoor telkens weer jouw portemonnee wat lichter wordt. Het is daarom slim om vooraf een budget vast te stellen om uit te geven aan een verzekering, en de opties die daar niet aan voldoen niet te overwegen. 

Daarnaast verschilt ook het eigen risico per verzekering. Deze kosten wil je ook niet over het hoofd zien. Een bepaalde verzekering kan het goedkoopste lijken, terwijl het eigen risico ineens een hoog bedrag is wanneer iets je overkomt. Vermijd dit probleem door ook met jouw eigen risico rekening te houden.

 

Het vertrouwensniveau in de verzekeraar

Tot slot is het vertrouwensniveau in de verzekeraar ook een belangrijke methode om verzekeringen mee te vergelijken. Wanneer men weinig vertrouwen heeft in de verzekeraar, zit daar vaak een reden achter. Zo kunnen mensen in het verleden slechte ervaringen hebben gehad die tot op de dag van vandaag hun vertrouwen hebben beschadigd. Maar hoe ontdek je het vertrouwensniveau van de verzekeraar nou precies?

De manier die wij aanraden, is door te kijken hoeveel vacatures verzekeringen open hebben staan. Hoe meer vacatures er open staan bij de verzekeringen, des te groter de doorloop is. Dit betekent dat er minder ervaren mensen bij de verzekeraar werken, waardoor de kans groter is dat de diensten die de verzekeraar levert van een minder hoge kwaliteit zijn. Met deze slimme indicatie weet je daardoor precies op welke verzekeraars je wel en niet kunt bouwen.

Tags: No tags

Comments are closed.