Wat is een life coach?

Tegenwoordig bestaan er meer lifecoaches dan ooit. Mensen hebben gedurende de corona crisis veel tijd over na te denken over hun eigen leven. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze volledig vastlopen of stilstaan in het leven. Steeds vaker lopen ze tegen dezelfde problemen aan in het leven. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een life coach in te schakelen die een bijdrage kan leveren aan het maximale uit hun leven te halen. Maar wat is nu eigenlijk een lifecoach en hoe zit het allemaal in elkaar? In dit artikel gaan we dieper in op wat lifecoach nou eigenlijk is en hoe je beroep kunt doen op een lifecoach. Ben je op zoekende naar een psycholoog in Den Haag? Lees dit artikel dan verder.

Wat doet een life coach?

Een life coach is iemand die mensen begeleidt met het bereiken van doelen. Hij of zij coacht mensen om zelf hun persoonlijke leven vorm te kunnen geven. Life coaching richt zich voornamelijk op een verhoging van jouw levenskwaliteit en het geluk. Een life coach beveelt eigenlijk helemaal geen oplossingen die direct toegepast kunnen worden om je leven te verbeteren, maar biedt eigenlijk inzicht door het stellen van gerichte vragen. Dit inzicht moet ervoor zorgen dat de cliënt bewust wordt van belemmerende denkbeelden die spelen in zijn of haar hoofd. Met behulp van de lifecoach kan iemand veel bewuster worden van deze vervelende gedachtes en kan hij of zij de foutieve denkbeelden wegwerken en zijn levensdoelen realiseren. Bewustwording en verandering staan centraal binnen life coaching. Voor overige zaken betrekkende zorg kan men op internetvoorsbo.nl terecht.

Hoeveel verdient een life coach?

Het is moeilijk om te bepalen hoeveel salaris een lifecoach nou daadwerkelijk verdient. In veel gevallen zijn life coaches zelfstandigen waardoor ze dus niet werken in loondienst. Hun inkomsten hangen dus samen met de aantal klanten dat een life coaches begeleidt. Ook kan de manier waarop een life coach inkomsten verdient afhankelijk zijn van zijn of haar eigen keuze, sommige life coaches rekenen een prijs per uur begeleiding en andere spreken een bedrag af voor een aantal sessies. Verder hangt de prijs ook samen met de ervaring en de vooropleiding van de life coach. Life coaches zijn vooral tegenwoordig ook veel op social media actief waardoor ze iedereen over de heel de wereld kunnen begeleiden.

Opleiding tot een life coach

Er worden steeds meer opleidingen aangeboden om een life coach te worden. Binnen deze opleidingen is het noodzakelijk dat je zelf de werking van de methoden en technieken kunt ervaren. De prijzen voor de opleidingen tot professioneel life coach lopen sterk uiteen. De meeste opleidingen zijn op HBO niveau en zijn er voor sommige opleidingen bepaalde praktijkgerichte vooropleidingen vereist. Deze opleidingen hebben vaak een doorlooptijd van een tot twee jaar waarin je regelmatig contact hebt met verschillende docenten en medestudenten. Verder worden er ook online cursussen gegeven voor een opleiding tot life coach. Echter kan het hierbij zijn dat je geen echte HBO-diploma ontvangt en alleen een certificaat ontvangt. 

Tags: No tags

Comments are closed.