medische1

Bespaar maandelijks op je zorgverzekering

Bespaar op je zorgverzekering maandelijks

Vergelijk alle zorgverzekeraars in één handig en compleet overzicht. Kies welke dekking het beste bij jou past en betaal nooit meer te veel!

Het einde van het jaar nadert en dit is het moment om overstappen van zorgverzekering om zo nog meer te besparen op je zorgpremie. Met de zorgverzekering vergelijker van ZorgverzekeringsChecker.nl vergelijk je alle zorgaanbieders gemakkelijk in een handomdraai en betaal je nooit meer te veel voor je zorgverzekering.

Bespaar maandelijks tientallen euro’s op je zorgpremie

Met de Zorgchecker hebben wij een tool waarmee u altijd de voordeligste zorgverzekering kunt vinden. U kunt precies aangeven welke aanvullende pakketten u wel en niet wilt hebben. De Zorgchecker zal op basis van deze gegevens altijd de goedkoopste zorgverzekering voor u vinden zodat u nooit een euro te veel betaald. De Zorgchecker vergelijkt alle zorgaanbieders op hun meest actuele en lage prijzen om zo te garanderen dat wij u altijd de meest goedkope zorgverzekering kunnen aanbieden.

In Nederland is het wettelijk verplicht dat alle inwoners een basisverzekering hebben, daarom is het voor iedereen verplicht om ten allen tijden een zorgverzekering te hebben. Omdat mensen altijd op zoek zijn naar een betere of goedkopere zorgverzekering om naar over te stappen is het belangrijk dat er geen misverstanden ontstaan en dat dit allemaal goed verloopt. Overstappen kan namelijk voor problemen zorgen.

Wanneer mag u overstappen?

Ieder jaar mag u tussen 1 januari en 31 januari overstappen van zorgverzekering. Deze periode is vastgesteld om het voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken. In deze periode moet uw oude zorgverzekering opgezegd worden en uw nieuwe zorgverzekering afgesloten worden. Per zorgverzekering kan het verschillen hoe de opzegging geregeld wordt. Raadpleeg daarom uw zorgverzekeraar en vraag hoe dit bij hun geregeld is. Na 31 januari is het niet meer mogelijk om over te stappen van zorgverzekering tenzij de verzekerde:

  • Net 18 jaar is geworden
  • Gaat scheiden
  • Collectief wordt beëindigd
  • Uit militaire dienstverband komt
  • Uit het buitenland komt en daarom verplicht is een basisverzekering af te sluiten

Wilt u weten of u voordeliger uit bent door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar?  Check dan direct de Zorgchecker en bekijk wat voor u de voordeligste zorgverzekering van Nederland is.

De bovenstaande reglementen zijn alleen van toepassing bij een basisverzekering. Betreft het een aanvullende zorgverzekering dan bestaat hier geen vaste overstapperiode voor. Raadpleeg de polisvoorwaarden voor het overstappen of opzeggen van een aanvullende zorgverzekering. Het is ook mogelijk om een aanvullende zorgverzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten dan bij de verzekeraar van de basiszorgverzekering. Zorgverzekeraars zijn niet verplicht om een aanvullende zorgverzekering van een klant te accepteren, maar voor de basisverzekering geldt er wel een acceptatieplicht. Als een verzekerde een collectieve zorgverzekering via de werkgever verandert of opzegt, gaat deze klant van een collectieve zorgverzekering naar een individuele. Daarnaast mag tussentijds gewisseld worden als de werkgever een collectieve verzekering aanbiedt aan de werknemer. Voor specificaties wat betreft overstappen, raadpleeg de desbetreffende polisvoorwaarden.

Zorgverzekering opzeggen

Zorgverzekeraars hebben ieder jaar de mogelijkheid om hun polisvoorwaarden aan te passen voor het volgende jaar. Daarom mogen verzekerden ieder jaar hun zorgverzekering opzeggen en overstappen op een andere zorgverzekering. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? En waar moet je op letten als verzekerde?

Voorwaarden opzeggen

Zoals eerder gezegd is het in Nederland verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. U mag echter zelf weten voor welke zorgverzekering u kiest. Omdat zorgverzekeraars ieder jaar het recht hebben om hun polissen te veranderen, kunt u als klant kiezen of dat nog wel wilt of niet. Elk jaar hebt u tot 31 december de mogelijkheid om van zorgverzekering te veranderen. U hebt dan tot uiterlijk 31 januari om een andere zorgverzekering af te sluiten. Sinds enkele jaren is het de taak van de verzekerde om zelf hun huidige zorgverzekering op te zeggen. Dit geschiedt meestal per brief, bij dommige zorgverzekeraars kunt u er ook voor kiezen om het online te melden. Het verschilt per zorgverzekeraar hoe dit aangepakt moet worden.

Wees op tijd

Het opzeggen en opnieuw afsluiten van een zorgverzekering kan door feestdagen of de post langer duren dan verwacht. Houd er ook rekening mee dat er tussentijds dingen fout kunnen gaan. Daarnaast moeten zorgverzekeraars ook akkoord gaan met uw aanvraag, wat ook tijd in beslag neemt. Als u van zorgverzekering overstapt via een vergelijkingssite is het verstandig om dit voor de zekerheid ook te melden bij uw zorgverzekeraar om misverstand te voorkomen.

Het afsluiten van een zorgverzekering moet geschieden voor 1 februari anders kunt u een forse boete opgelegd krijgen van het College voor Zorgverzekeringen.

Tussentijds opzeggen

Opzeggen en overstappen van zorgverzekering mag tot 1 februari. Er zijn slechts een paar uitzonderingen waarbij het wel mag. Zo mag uw zorgverzekering tussentijds opgezegd worden als de zorgverzekeraar de polisvoorwaarden wijzigt of als u in het buitenland gaat wonen. Ook als u in militaire dienst treedt of bij een nieuwe werkgever die een collectieve zorgverzekering afsluit.

Wilt u niet voor verrassingen komen te staan aan het eind van het jaar? Check dan nu welke zorgverzekering voor u het voordeligst is.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment